Atlas

Gebruiksvriendelijke kaarten voor gemeenten

Met Atlas maak je gemakkelijk kaarten voor burgers. Denk bijvoorbeeld aan parkeergelegenheid, strooiroutes, erfgoed en scholen.

Atlas is een GIS-viewer met allerlei handige functies waarin je honderden kaartlagen kunt toevoegen. Met Atlas maak je eenvoudig en snel kaarten voor je inwoners. Dit kunnen allerlei kaarten zijn, zoals:

- Strooiroutes
- Basisregistraties (BAG, BGT, BRK)
- Parkeergelegenheid
- Erfgoed
- Projecten (woningbouw)
- Scholen

Atlas kan door gemeenten zowel intern als extern worden gebruikt en maakt het werk van medewerkers makkelijker en efficiënter. De informatievoorziening richting de inwoners wordt dankzij deze geoviewer sneller, duidelijker en eenvoudiger.
  • Makkelijker voor gemeentemedewerkers
  • Informatievoorziening

GIS-Viewer

Atlas is snel en werkt in elke browser en op elk device. Onze geoviewer is toegankelijk voor visueel beperkten met een schermlezer of brailleleesregel. Atlas is ook volledig te bedienen met het toetsenbord.

Atlas is niet alleen snel, maar ook eenvoudig te gebruiken voor het maken van kaarten. Voeg je eigen huisstijl toe en publiceer de kaart snel op je website. Met honderden kaartlagen kun je de kaart zo uitgebreid maken als je wilt. De beheerder kan ook eenvoudige kaarten met enkele lagen maken.

Voor de gebruiker zijn er diverse functies, zoals:
  • De transparantie van de kaartlaag aanpassen
  • Detailinformatie van een punt op de kaart bekijken (bijvoorbeeld om welke school het gaat)
  • Een selectie op de kaart maken
  • Een lijst bekijken van alle punten op de kaart
  • Printen
  • Naar de huidige GPS-positie gaan
  • Een gemaakte kaart embedden (toevoegen) aan een andere site

Gebruiksvriendelijk, toegankelijk en erg snel

De kracht van Atlas is dat het zowel intern als extern gebruikt kan worden. Voor een medewerker is het bijvoorbeeld efficiënt om snel de eigenaren op te halen van een Kadastraal perceel. Ook kunnen ze eenvoudig locaties voor geplande woningbouw raadplegen. Daarnaast zorgt Atlas voor openheid richting de inwoners. Omdat jullie naar dezelfde open data kijken, is de informatiepositie gelijk. Als gemeente kun je aangeven of een kaartlaag alleen intern of ook extern is in te zien.
  • Voor medewerkers
  • Voor inwoners

Intern en extern gebruik

Een van de interessante aspecten van Atlas is de interactie met inwoners. Een voorbeeld: een gemeente gaat bomen planten en inwoners kunnen op een interactieve kaart een boom kiezen en deze via een extern adoptieformulier meteen adopteren.

Daarnaast kun je met Atlas data presenteren en verhalen vertellen, bijvoorbeeld met een digitale archiefkaart. Rond het begin van onze jaartelling liep de noordgrens van het Romeinse Rijk dwars door het huidige Utrecht. Grote delen van de grensweg, forten, schepen en wachttorens zijn later teruggevonden. Op de digitale archiefkaart van de gemeente Utrecht kun je dit werelderfgoed bekijken.
  • Burgerparticipatie
  • Verhalen vertellen

Interactieve kaarten

Als deelnemende organisatie heb je rechtstreeks invloed op de doorontwikkeling van ons platform. Dat gaat via de Atlas Community. Momenteel bestaat deze community uit negen gemeenten. We komen iedere twee weken (digitaal) samen, waardoor gemeenten veel sturing kunnen geven aan de ontwikkeling van Atlas. Wensen van de deelnemende gemeenten kunnen worden vertaald in nieuwe features. De software van Atlas is open source en volledig in lijn met de Common Ground-principes van de VNG.
  • Samen doorontwikkelen
  • Common Ground

Doorontwikkeling

Implementatie en ondersteuning

Gemeenten die werken met Atlas worden volledig ontzorgd. Delta10 biedt een compleet pakket aan. We verzorgen de implementatie van Atlas en regelen hosting, beheer en ondersteuning, op een niveau naar jouw keuze. Delta10 heeft informatieveiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan, net als gemeenten. Daarom zijn we ISO 27001 en ISO 9001 gecertificeerd.

Use Cases

Het leukste aan deze GIS-viewer is wat je er allemaal mee kunt doen. Hieronder staan drie voorbeelden van cases.

De gemeente Utrecht gebruikt Atlas om ouders en verzorgers te laten zien op welke basisscholen kinderen voorrang krijgen bij aanmelding. Dat werkt heel eenvoudig. Na het invoeren van het adres laat Atlas de vier dichtstbijzijnde voorrangsscholen zien.

Atlas wordt gebruikt en ondersteund door

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Email
[email protected]
Telefoon
+31(0) 85 3034226
Maximaal 500 tekens