Atlas

Gebruiksvriendelijke kaarten voor gemeenten

Met Atlas maak je gemakkelijk kaarten voor burgers. Denk bijvoorbeeld aan parkeergelegenheid, strooiroutes, erfgoed en scholen.

Probeer Atlas gratis
(geen betaalgegevens nodig)

Gebruiksvriendelijk

Atlas is snel en werkt in elke browser op computer, tablet en mobiel. Ook is Atlas voor blinden en slechtzienden toegankelijk. Je kunt heel eenvoudig een kaart maken, de eigen huisstijl toevoegen en de kaart op de website publiceren.

doneSnel op alle apparaten
doneEenvoudig te gebruiken

Interactief

Atlas bevat uitgebreide functionaliteiten om data te presenteren en verhalen te vertellen. Ook is het mogelijk om burgers te laten participeren door een overzicht te geven van bijvoorbeeld bomen en bankjes en door te linken naar een (extern) adoptieformulier.

doneVerhalen vertellen
doneBurgerparticipatie

Doorontwikkeling

Deelnemende organisaties hebben via de Atlas community rechtstreeks invloed op de doorontwikkeling van Atlas. De Atlas community bestaat momenteel uit zes gemeenten en wordt ondersteund door de VNG. Met zeer korte doorlooptijden worden wensen van de de deelnemende gemeenten vertaald in nieuwe features. De software van Atlas is open source en volledig in lijn met Common Ground.

doneCommon Ground project
doneSamen doorontwikkelen

Ondersteuning door Delta10

Delta10 regelt alle onderhoud en support op Atlas op een niveau naar keuze. Delta10 zorgt voor uitstekende service tegen een gunstige prijs. Delta10 is ISO 27001-gecertificeerd.

Use Cases

Wat je met Atlas kunt doen

Scholenkaart

Gemeente Utrecht gebruikt Atlas als hulpmiddel voor ouders en verzorgers om te laten zien op welke basisscholen kinderen voorrang krijgen bij aanmelding. Na het invoeren van een adres toont Atlas automatisch de vier dichtsbijzijnde (voorrangs)scholen.

Erfgoed op de kaart

Maak de geschiedenis van uw gemeente inzichtelijk. Toon o.a. kastelen, vestingwerken, archeologische opgravingen en bijzondere gebouwen eenvoudig op een kaart.

Atlas wordt gebruikt en ondersteund door

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik met Atlas aan de slag?

Dat kan meteen na aanmelding.

Hoe kan ik data die getoond wordt op kaarten beheren?

Atlas bevat zelf geen data, omdat het is opgezet volgens de principes van Common Ground. Atlas koppelt met externe databronnen via WMS, WFS, WMTS, MVT (vector tiles) en REST. In deze databronnen beheer je de data.

Hoe kan ik data die getoond wordt op kaarten beheren?

Atlas bevat zelf geen data, omdat het is opgezet volgens de principes van Common Ground. Atlas koppelt met externe databronnen via WMS, WFS, WMTS, MVT (vector tiles) en REST. In deze databronnen beheer je de data.

Op dit moment gebruiken we verschillende geoviewers voor eigen medewerkers en voor publicatie van kaarten via onze website. Hoe kunnen we de overstap naar Atlas maken?

Het overstappen naar Atlas blijkt vaak minder ingewikkeld dan vooraf gedacht. We werken samen een migratiestrategie uit en voeren dit traject stap voor stap uit. Gedurende de overgangsperiode zal Atlas naast de huidige oplossing(en) worden gebruikt.

Hoe kan ik invloed uitoefenen op de doorontwikkeling van Atlas?

Als klant van Delta10 kun je kostenloos deelnemen aan de Atlas community. Via regelmatige bijeenkomsten volg je de ontwikkelingen op de voet en kun je samen met collega's van andere overheidsorganisaties nieuwe features en verbeteringen aandragen.

Ik wil een kaart maken met specifieke functionaliteiten, kunnen jullie die voor ons ontwikkelen?

Natuurlijk! We ontwikkelen regelmatig speciale kaarten voor klanten. Stuur ons een e-mail via [email protected] en vertel ons je wensen.

Neem contact op

Heb je nog vragen over Atlas? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Leave this empty: