AtlasGebruiksvriendelijke kaarten
voor gemeenten

Met Atlas maak je gemakkelijk kaarten voor burgers.
Denk bijvoorbeeld aan parkeergelegenheid, strooiroutes, erfgoed en scholen.

Atlas is snel en werkt in elke browser op computer, tablet en mobiel. Ook is Atlas toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Je kunt heel eenvoudig een kaart maken, de eigen huisstijl toevoegen en de kaart op de website publiceren.

  • Snel op alle apparaten
  • Eenvoudig te gebruiken
atlas

Gebruiksvriendelijk

Atlas bevat uitgebreide functionaliteiten om data te presenteren en verhalen te vertellen. Ook is het mogelijk om burgers te laten participeren door een overzicht te geven van bijvoorbeeld bomen en bankjes en door te linken naar een (extern) adoptieformulier.

  • Verhalen vertellen
  • Burgerparticipatie
atlas

Interactief

Deelnemende organisaties hebben via de Atlas community rechtstreeks invloed op de doorontwikkeling van Atlas. De Atlas community bestaat momenteel uit zeven gemeenten en wordt ondersteund door de VNG. Met zeer korte doorlooptijden worden wensen van de de deelnemende gemeenten vertaald in nieuwe features. De software van Atlas is open source en volledig in lijn met Common Ground.

  • Common Ground project
  • Samen doorontwikkelen
atlas

Doorontwikkeling

Implementatie en ondersteuning

Delta10 verzorgt de implementatie van Atlas en regelt alle beheer en ondersteuning op een niveau naar keuze. We bieden een voor uitstekende service tegen een gunstige prijs. Delta10 is ISO 27001-gecertificeerd.

Use Cases

Wat je met Atlas kunt doen

Gemeente Utrecht gebruikt Atlas als hulpmiddel voor ouders en verzorgers om te laten zien op welke basisscholen kinderen voorrang krijgen bij aanmelding. Na het invoeren van een adres toont Atlas automatisch de vier dichtsbijzijnde (voorrangs)scholen.

Atlas wordt gebruikt en ondersteund door

Veelgestelde vragen

    • Wanneer kan ik met Atlas aan de slag?

      Dat kan meteen na aanmelding.

    • Hoe kan ik data die getoond wordt op kaarten beheren?

      Atlas bevat zelf geen data, omdat het is opgezet volgens de principes van Common Ground. Atlas koppelt met externe databronnen via WMS, WFS, WMTS, MVT (vector tiles) en REST. In deze databronnen beheer je de data.

    • Op dit moment gebruiken we verschillende geoviewers voor eigen medewerkers en voor publicatie van kaarten via onze website. Hoe kunnen we de overstap naar Atlas maken?

      Het overstappen naar Atlas blijkt vaak minder ingewikkeld dan vooraf gedacht. We werken samen een migratiestrategie uit en voeren dit traject stap voor stap uit. Gedurende de overgangsperiode zal Atlas naast de huidige oplossing(en) worden gebruikt. Het complete traject, van kick-off tot livegang, neemt doorgaans minder dan 3 maanden in beslag.

    • Hoe kan onze gemeente invloed uitoefenen op de doorontwikkeling van Atlas?

      Als klant van Delta10 kun je kostenloos deelnemen aan de Atlas community. Via regelmatige bijeenkomsten volg je de ontwikkelingen op de voet en kun je samen met collega's van andere overheidsorganisaties nieuwe features en verbeteringen aandragen.

    • We willen een kaart met specifieke functionaliteiten, kunnen jullie die voor ons ontwikkelen?

      Natuurlijk! We ontwikkelen regelmatig speciale kaarten voor klanten. Stuur ons een e-mail via [email protected] en vertel ons je wensen.

    • Waarom heb ik beheer en ondersteuning op open source software nodig?

      Wij merken dat gemeenten vaak behoefte hebben aan een aanspreekpunt en dat ze garanties willen dat software goed functioneert, beschikbaar en veilig is. Bij open source software werkt dit anders dan bij gesloten software. De ontwikkelaars van open source software bieden namelijk geen garanties op de software en ook geen andere vormen van klantondersteuning. In het geval van Atlas kun je dus niet bij gemeente Purmerend, de oorspronkelijke maker, aankloppen voor beheer en ondersteuning. Daarvoor kun je bij Delta10 terecht.

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Email
[email protected]
Telefoon
+31(0) 85 3034226
Maximaal 500 tekens