SignalenSlimme afhandeling
van meldingen

Kapotte stoeptegel of lantaarnpaal? Prullenbak vol?
Signalen is een proces- en taaksysteem dat zorgt voor een snelle en slimme afhandeling van meldingen.

Iedereen kan eenvoudig een melding doen door een locatie op de kaart aan te klikken en een omschrijving toe te voegen. Eventueel kan de melder een foto toevoegen. Ook is het mogelijk om contactgegevens in te vullen om op de hoogte te worden gehouden van de melding.

 • Laagdrempelig melden
 • Terugkoppeling aan melder
atlas

Melden

Signalen classificeert de binnenkomende meldingen automatisch met behulp van machine learning en plaatst de meldingen in de juiste categorie. Vervolgens wordt de melding automatisch aan de juiste afdeling en behandelaar toegewezen.

 • Automatisch categoriseren
 • Automatisch routeren
atlas

Categoriseren en routeren

Via een gebruiksvriendelijk paneel kan een behandelaar de voortgang bijhouden, de melding afhandelen en de melder op de hoogte stellen. Voor het afhandelen kunnen standaardteksten gebruikt worden.

 • Overzicht over voortgang
 • Snel afhandelen
atlas

Afhandelen

We verzorgen hosting in de cloud op servers in Nederland. Iedere gemeente krijgt een eigen platform dat ingericht is volgens de Haven standaard. Op dit platform wordt Signalen geïnstalleerd. Ook kunnen we de omgeving inrichten binnen de bestaande cloudomgeving van de gemeente.

 • Hosting in Nederland
 • Common Ground platform
atlas

Hosting in de cloud

We bieden een uptime garantie tot 99,99%, afhankelijk van de gekozen SLA. Nieuwe versies van Signalen worden maandelijks beschikbaar gemaakt.

 • Service Level Agreement
 • Maandelijkse updates
atlas

Proactief beheer

Veiligheid staat bij Delta10 voorop. De dienstverlening van Delta10 is ISO 27001 gecertificeerd. We monitoren continu de beveiliging van de software. Met het inbegrepen dashboard hou je eenvoudig de BIO en AVG compliancy bij.

 • ISO 27001 gecertificeerd
 • Compliancy dashboard
atlas

Veiligheid, BIO en AVG

Implementatie en ondersteuning

Delta10 verzorgt de technische implementatie van Signalen en regelt alle beheer en ondersteuning op een niveau naar keuze. Delta10 zorgt voor uitstekende service tegen een gunstige prijs. Delta10 is ISO 27001-gecertificeerd.

Signalen wordt gebruikt en ondersteund door

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang duurt het om Signalen te implementeren?

   In verreweg de meeste gevallen beslaat het hele implementatietraject, van kick-off tot livegang, minder dan 3 maanden. Wil je een inschatting van de duur van de implementatie voor jouw gemeente? Neem dan contact met ons op via [email protected].

  • Welke infrastructuur hebben we nodig om Signalen te kunnen gebruiken?

   Signalen draait op een platform dat ingericht is volgens de Haven standaard. Wij ondersteunen gemeenten bij het inrichten en beheren van dit platform. Dit kan zowel op eigen servers van de gemeente als in de cloud. Je kunt er ook voor kiezen om Signalen op de Delta10 cloud te laten draaien, zodat de gemeente geen eigen infrastructuur nodig heeft.

  • Kan Delta10 ook helpen bij de overstap van ons oude meldsysteem naar Signalen?

   Jazeker, dit valt onder onze standaard dienstverlening. We stellen samen een migratiestrategie op en voeren deze stap voor stap uit.

  • Waarom heb ik eigenlijk beheer en ondersteuning op open source software nodig?

   Wij merken dat gemeenten vaak behoefte hebben aan een aanspreekpunt en dat ze garanties willen dat software goed functioneert, beschikbaar en veilig is. Bij open source software werkt dit anders dan bij gesloten software. De ontwikkelaars van open source software bieden namelijk geen garanties op de software en ook geen andere vormen van klantondersteuning. In het geval van Signalen kun je dus niet bij gemeente Amsterdam, de oorspronkelijke maker, aankloppen voor beheer en ondersteuning. Daarvoor kun je bij Delta10 terecht.

  • Hoe is Signalen tot stand gekomen?

   Signalen is ontwikkeld door Gemeente Amsterdam en als open source op GitHub gepubliceerd. In 2020 heeft een team van VNG in samenwerking met diverse partijen de code beschikbaar gemaakt voor andere gemeenten. Een ontwikkelaar van Delta10 heeft de technische leiding over dit project gevoerd.

  • Hoe draagt Delta10 bij aan de doorontwikkeling van Signalen?

   We bieden onze klanten de mogelijkheid om bij de dienst een ontwikkelbudget af te nemen. Dit budget zetten we in overleg met de klant in om verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Signalen te realiseren.

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Email
[email protected]
Telefoon
+31(0) 85 3034226
Maximaal 500 tekens