Common Ground PlatformBetrouwbaar
beheer & ondersteuning

Betrouwbaar beheer en ondersteuning
van al je Common Ground applicaties

Jullie organisatie wil aan de slag met Common Ground, maar heeft nog niet de infrastructuur om applicaties te draaien. De interne ICT-afdeling heeft weinig tijd beschikbaar.

Delta10 werkt samen met ICT-afdelingen van gemeenten om een containerplatform op basis van de Haven standaard aan te bieden. Dit kan in combinatie met bijvoorbeeld Microsoft Azure.

Wij zorgen dat de omgeving up-to-date en beschikbaar blijft en zijn het aanspreekpunt voor alle applicaties. Jullie organisatie kan zich volledig richten op de dienstverlening aan burgers.

Met het platform kun je met enkele klikken Common Ground applicaties in gebruik nemen. Je selecteert de gewenste applicaties en versies, vervolgens kies je een omgeving en tot slot klik je op installeren. En klaar ben je. Het installeren van updates gaat op dezelfde supersnelle manier.

 • Mogelijkheid tot meerdere omgevingen (OTAP)
 • Met één klik updaten

Applicaties snel en veilig in gebruik

Delta10 ontzorgt gemeenten en andere organisaties in ondersteuning en beheer van open overheidssoftware. Momenteel ondersteunen we de volgende open source projecten: Atlas, Signalen, OpenStad, Open Formulieren, Open Zaak, Open Notificaties, NLX.

 • SLA voor open software
 • Technische ondersteuning door Delta10

Ondersteuning en beheer van Common Ground applicaties

Jullie organisatie heeft de keuze om de applicaties lokaal op eigen servers (on premises) of in de cloud te laten draaien. Vervolgens kiezen jullie of tussen beheer door Delta10 of gezamenlijk co-beheer van het platform (on-premises of cloud). Het Common Ground platform van Delta10 voldoet aan alle eisen van de Haven standaard.

 • Hosting on-premises of cloud
 • Onderliggende infrastructuur naar keuze

Hosting naar keuze

Veiligheid staat bij Delta10 voorop. We monitoren continu de beveiliging van de software, de resultaten rapporteren we terug aan het open source project. Alle communicatie tussen software wordt automatisch versleuteld. Het Common Ground platform is BIO en AVG compliant. Met het compliancy dashboard kun je per applicatie alle aspecten met betrekking tot BIO en AVG documenteren.

 • Dashboard voor BIO en AVG
 • ISO 27001

Veilig

Implementatie en ondersteuning

Delta10 verzorgt de implementatie van het Common Ground Platform en biedt één aanspreekpunt voor de infrastructuur en verschillende Common Ground-applicaties. Wij verzorgen ondersteuning op de software en rapporteren problemen terug aan de community. We beschikken over diepgaande technische expertise op het gebied van zowel applicatiebeheer als hosting.

Veelgestelde vragen

  • Welke ondersteuning valt precies onder de service van Delta10?

   Delta10 biedt ondersteuning op software, is het eerste aanspreekpunt voor jouw organisatie en rapporteert problemen terug aan de community. Delta10 biedt ondersteuning op de applicaties, het container platform waarop de applicaties draaien en het onderliggende cloud platform.

  • Welke technieken gebruikt Delta10 om de veiligheid te waarborgen?

   We monitoren continu de beveiliging van de software. Dit doen we met behulp van container en dependency scanning en runtime security scanning. Voor het container platform en het onderliggende cloudplatform gebruiken we geautomatiseerd patch management. Verder zorgen we voor automatisch versleutelde communicatie tussen alle software via een service mesh.

  • We lopen tegen problemen aan bij een specifieke applicatie. Kan Delta10 dit voor ons oplossen?

   De analyse van problemen in specifieke applicaties is in onze service inbegrepen, het maken van wijzigingen in de software is in overleg mogelijk tegen meerkosten. Neem contact met ons op via [email protected].

  • Hoe lang duurt het om het Common Ground Platform te implementeren?

   Het implementatietraject, van kick-off tot livegang, duurt 3 maanden.

  • Onze gemeente maakt gebruik van Microsoft Azure. Hoe verhoudt het Common Ground Platform van Delta10 zich daartoe?

   Azure biedt bouwblokken waaronder de Azure Kubernetes Service (AKS) om een Common Ground Platform in te richten. Dit is specialistisch werk waar gemeenten vaak moeite mee hebben. Delta10 ondersteunt bij het inrichten en beheren van Azure en AKS. Hiermee krijgen gemeenten een omgeving die voldoet aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de Haven standaard van VNG.

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Email
[email protected]
Telefoon
+31(0) 85 3034226
Maximaal 500 tekens